Wat is Bubble Tea en waarom is het plots overal te krijgen?

Misschien heb je er wel eens van gehoord, maar misschien ook niet! Bubble Tea. Waar het tot voorkort nog erg onbekend was, zien we het nu praktisch op iedere hoek van de straat, maar wat is het eigenlijk en niet geheel onbelangrijk is het gezond voor je? Kortom, allerlei vragen, waarvan we ons heel goed kunnen voorstellen dat je daar graag een antwoord op zou willen. Omdat we dat heel goed begrijpen, gaan we in dit artikel verder in op de herkomst van Bubble Tea, wat het exact is en waarom deze thee ineens zo ontzettend populair is geworden de laatste tijd.

bubble tea bekerWat is Bubble Tea?

De eerste vraag die vast bij velen naar voren komt, is wat is Bubble Tea? Voor de meesten is Bubble Tea iets wat totaal nieuw is, maar toch is dit niet het geval. al ruim 40 jaar geleden bedacht in Taiwan.

De laatste jaren is het drankje ook hier razend populair. Bubble tea is een mix van koude of warme thee, (gecondenseerde) melk, vruchtensap en kleine tapioca balletjes. Deze balletjes bestaan uit zetmeel uit de cassave, een wortelknol met een wat nootachtige smaak. Door de balletjes te koken in suikerwater, krijgen ze een taaie, gelatine achtige structuur. Als het suikerwater een kleurtje en smaakje heeft, krijgen de balletjes deze kleur en smaak ook. Hierdoor ontstaan dus ook allerlei verschillende kleuren en daarmee ook smaken. Je kunt het vergelijken met de gekleurde beertjes die je vroeger vaak als kind kreeg.

Hoe wordt het gemaakt?

Bubble Tea wordt in principe gemaakt met thee en melk. Toch zien we dat er tegenwoordig ook steeds vaker Bubble Tea wordt gemaakt waarbij helemaal geen thee meer wordt gebruikt, maar de thee wordt vervangen voor bijvoorbeeld koffie of limonade. Bij Bubble Tea denken de meesten aan thee met koolzuur, maar dat is dus niet het geval. De reden waarom het Bubble Tea heet, is door het schuim wat ontstaan wanneer het drankje wordt geschud.

Hoe smaakt Bubble Tea?

De smaak van Bubble Tea is eigenlijk totaal niet zoals de smaak van thee. Het is namelijk een stuk zoeter, wat juist tijdens de zomermaanden wanneer je hem extreem koud uitserveert zorgt voor een perfecte verkoeling. Door de melk die is toegevoegd krijg je een wat romige smaak. Het is de bedoeling, dat je de Bubble Tea drinkt met een rietjes, waarna je de balletjes die je in je mond krijgt kapot kauwt een zoete smaak afgeven voor een heerlijke zoete explosie van smaken in je mond.

Is Bubble Tea gezond?

Op deze vraag of het gezond is, is het antwoord helaas niet volmondig ja. De reden is dat de Tapioca Balletjes bestaan uit koolhydraten. In tegenstelling tot langzame koolhydraten die wel gezond zijn, geldt dat voor deze vorm van koolhydraten helaas niet. Ze zijn snel waardoor ze sneller worden omgezet in suikers. Het is zelfs zo erg, dat één glas Bubble Tea meer dan 2 keer zoveel suikers bevat als een glas normale cola. Dat neemt uiteraard niet weg, dat het wel ontzettend lekker is en je er gerust één of twee mag drinken wanneer je er zin in hebt. Je kunt er ook voor kiezen om de siroop en ook tapioca balletjes niet toe te voegen, dat scheelt je namelijk een hele hoop suikers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *