Reistip: Grand Canyon national park in Arizona

Het Grand Canyon National Park is een nationaal park in het noordwesten van deelstaat Arizona. Het beroemdste kenmerk van dit nationale park, is de Grand Canyon, een kloof van ongeveer 1,6 kilometer diep, 30 kilometer breed en meer dan 400 kilometer lang.

Hoe is de Grand Canyon kloof ontstaan?

De Grand Canyon is een kloof in het Colorado Plateau in Arizona. De kloof is ontstaan door erosie van de Colorado rivier, die door het midden van de canyon stroomt. De randen van de kloof zijn bedekt met verschillende lagen van sedimentaire rotsen die meer dan twee miljard jaar oud zijn. De Grand Canyon is een van de meest bezochte toeristische attracties in de Verenigde Staten. Elk jaar komen er miljoenen toeristen naar het park om de gigantische en prachtige kloof te bekijken.

Een natuurlijk wonder erkend door UNESCO

Het Grand Canyon National Park omvat het grootste deel van het Grand Canyon, een van de zeven natuurlijke wonderen van de wereld. Met een totale oppervlakte van 4.927 vierkante kilometer is het park het zesde grootste nationale park in de Verenigde Staten. Het park is geclassificeerd als werelderfgoed door UNESCO.

De oprichting van het park

Het park werd op 1 februari 1919 opgericht door de Amerikaanse president Woodrow Wilson. Het is sinds 2010 eigendom van de federale overheid en het werd beheerd door het National Park Service. Het park is het meest bezochte nationale park in de Verenigde Staten.

De South Rim

Het Grand Canyon National Park is een populair toeristisch gebied. De South Rim, de meest bezochte plek in het park, is het hele jaar door open voor bezoekers. Er zijn verschillende manieren om het park te verkennen, zoals met de auto, te voet, met de bus of met de veerboot. De meeste Nederlandse bezoekers doen het met de auto tijdens een roadtrip langs de Westkust van de VS – maar vanuit Las Vegas kan je zelfs met de helikopter een bezoek inplannen!

Grand Canyon WinterDe North Rim

De Grand Canyon is een van de indrukwekkendste natuurwonderen ter wereld, en de North Rim is een uniek deel van deze schoonheid. Het noordelijke deel van de Canyon is bedekt met dennenbossen en is veel rustiger dan het zuidelijke deel, waardoor het de perfecte plek is om te ontspannen. Er zijn verschillende manieren om de North Rim te verkennen, maar de beste manier is door er een wandeling te maken. Je kunt ook een kano of een boot huren om de canyon te verkennen.

De Grand Canyon North Rim is een sowieso een spectaculaire attractie die je niet mag missen, want het is een unieke, mooie plek om te wandelen en te ontspannen.

De West Rim tegen Las Vegas

Als je op zoek bent naar een plek om de schoonheid van de natuur te aanschouwen, is de Grand Canyon West een uitstekende keuze. De West Rim van de Grand Canyon is uniek vanwege zijn nabijheid tot de stad Las Vegas. Het is ook een populaire toeristische bestemming vanwege de verschillende activiteiten die er te doen zijn, zoals wandelen, raften en fietsen. Als je van plan bent om naar de Grand Canyon West te gaan, moet je rekening houden met de kosten van toegang tot het gebied, alsook met het weer.

Las Vegas Nevada

Betalen voor Grand Canyon West

De kosten van de toegang tot de Grand Canyon West moeten betaald worden per persoon. Er is een korting beschikbaar voor kinderen onder de 15 jaar, voor senioren en voor studenten. Er zijn verschillende manieren om toegang te krijgen tot de westelijke oever van de Grand Canyon, zoals met de bus, met de auto of met een helikopter.

Overnachtingen en maaltijden

De kosten van overnachtingen en maaltijden zijn niet inbegrepen in de prijs van deze toegang. Er zijn verschillende hotels en restaurants in de omgeving van de Grand Canyon West beschikbaar. De prijzen kunnen verschillen, dus het is belangrijk om te vergelijken voordat je boekt.

Het weer in Grand Canyon West

Het weer in de Grand Canyon West is meestal droog en warm. Het kan echter soms koeler worden ’s nachts. Het is belangrijk om te controleren wat het weer gaat doen voordat je vertrekt, zodat je kunt beslissen wat voor soort kleding je mee wilt nemen.

Opletten geblazen in Grand Canyon West!

Grand Canyon West is een diepe canyon. Als je er valt, kan je sterven. Zorg ervoor dat je op de paden blijft en blijf er weg van de randen. Houd deze dingen in gedachten en dan zal je een veilige en een plezierige reis beleven naar de Grand Canyon West.

De Grand Canyon Skywalk

De Grand Canyon Skywalk is een glazen wandelplatform en uitkijktoren in de westelijke Grand Canyon (Grand Canyon West) in de Verenigde Staten. Het platform bevindt zich aan de rand van de kloof, ongeveer 300 à 400 meter boven de bodem van de kloof en is 22 meter lang. Het biedt een spectaculair uitzicht op de kloof, de rivier die eronder stroomt en de omringende landschappen. De Skywalk is toegankelijk via een toegangspoort en een wandelpad.

Een uniek ervaring in de Grand Canyon

Het glazen wandelplatform, de Grand Canyon Skywalk, is boven de Grand Canyon geplaatst. Het is een toeristische trekpleister die mensen in staat stelt om de kloof van onderaf te zien. Het is een unieke ervaring omdat het een 360 graden uitzicht biedt. Het platform is gemaakt van isolatieglas en aluminium. Het biedt een onvergetelijke ervaring voor iedereen die het bezoekt!

Populaire activiteiten in de Grand Canyon

Populaire activiteiten in het park zijn wandelen, kamperen, fotograferen, raften en helikoptervluchten maken. Het park biedt ook verschillende geleide programma’s, zoals wandelingen, lezingen en filmvertoningen die je begeleid kan doen.

Colorado Rivier Grand Canyon Arizona

Informatie over de Colorado Rivier

De Colorado rivier is een belangrijke rivier in de Verenigde Staten. Het is een van de belangrijkste bronnen van water in dit gebied. De rivier begint in de Rockies, of Rocky Mountains, in Colorado en loopt door Utah, Arizona, Nevada en Californië. In totaal is de rivier 2334 kilometer lang. De Colorado rivier is bekend vanwege de Grand Canyon, een diepe kloof in de aarde die door de rivier is uitgesleten. Deze rivier is ook belangrijk voor de landbouw en het transport in het gebied.

Het water in de Colorado rivier wordt gebruikt voor irrigatie, stroomopwekking en als drinkwaterbron voor meer dan 40 miljoen mensen. De rivier is ook een belangrijk recreatiegebied, met mogelijkheden voor boottochten, zwemmen, vissen, kajakken en raften. Op deze rivier gebeuren veel activiteiten in de Grand Canyon.

De inwoners van de Grand Canyon

De Grand Canyon is een van de meest iconische natuurgebieden in de Verenigde Staten, en het is ook thuisbasis voor een diverse groep mensen. De inwoners van de Grand Canyon zijn voornamelijk Amerikaanse Indianen. De meeste van hen wonen in de boerderijen van de South Rim. De overige inwoners zijn werknemers of vrijwilligers van het nationale park. De Grand Canyon West is het gebied van de Hualapai-indianen.

Kleine gemeenschappen

Het gebied heeft een lange geschiedenis van bewoning door de inheemse Amerikanen, en ze zijn nog steeds een vitale en zichtbare aanwezigheid in het gebied. De meeste inwoners leven in de kleine gemeenschappen van de North Rim of in de boerderijen en campings langs de rivier. De meeste inwoners zijn inheems Amerikaans, maar er zijn ook witte, zwarte en latino inwoners. De inwoners zijn trots op hun unieke cultuur en er is ook een museum dat de geschiedenis en de cultuur van de inwoners voorstelt.

Overnachten in de Grand Canyon

Het is mogelijk om te overnachten in de Grand Canyon, maar er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je er verblijft. In de eerste plaats kunnen groepen maar maximaal acht personen groot zijn. Er zijn ook geen elektriciteit of andere voorzieningen aanwezig, dus neem alles mee wat je nodig denkt te hebben. Er is wel een picknicktafel en een vuurplaats aanwezig. Als je besluit om te overnachten in de Grand Canyon, let dan goed op je spullen en maak er een geweldige ervaring van! Op je spullen letten hoeft niet meteen diefstal te betekenen, al is het mogelijk. Echter moet je vooral op je spullen letten voor de wilde dieren en de wilde roofvogels die in het park leven.

Een deken en slaapzak tegen de kou

Het kan koud zijn in de Grand Canyon, zelfs in de zomer. Zorg ervoor dat je een deken of slaapzak hebt. Als je in een tent slaapt, is het een goed idee om een extra deken te nemen voor als je ’s nachts kou krijgt.

Soorten campings in de Grand Canyon

Er zijn verschillende campings in de Grand Canyon. Elke camping heeft een eigen, unieke sfeer. Kies altijd een camping die bij jou past.

Er zijn twee soorten campings in de Grand Canyon: frontcountry-campings en backcountry-campings. Frontcountry-campings zijn campings die dicht bij de rand van de kloof liggen. Backcountry-campings zijn campings die verder weg van de kloof liggen.

Een vergunning of toestemming aanvragen om te overnachten

Als je in een frontcountry-camping wilt overnachten, moet je een vergunning aanvragen. Je kan een vergunning aanvragen bij het bezoekerscentrum van de Grand Canyon, of gewoon online. Als je in een backcountry-camping wilt overnachten, moet je hiervoor een toestemming aanvragen, hetgeen je ook kan aanvragen in het bezoekerscentrum van het park.

Een unieke ervaring en overnachting

Een backcountry camping in de Grand Canyon is een unieke ervaring die je niet mag missen. Er zijn echter een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat je er naartoe gaat. Je moet een toestemming aanvragen bij het bezoekerscentrum. Als je dat doet, moet je rekening houden met volgende informatie:

 • Je moet je backcountry toestemming uiterlijk 24 uur voor aankomst afhalen bij het Visitor Center.
 • Als je een backcountry toestemming aanvraagt, moet je een kleine, niet-restitueerbare vergoeding betalen.
 • Backcountry toestemmingen zijn beperkt en worden op een first come, first served basis verstrekt, of met andere woorden: wie het eerst komt het eerst maalt.
 • Backcountry toestemmingen zijn geldig voor een maximale periode van 7 dagen.
 • Backcountry-campingsites moeten minimaal 1,6 km van een waterbron worden opgezet.
 • Als je in een backcountry-camping wilt overnachten, moet je minimaal 3,2 km van een verharde weg afstand houden.
 • In de winter, van november tot maart, zijn er bepaalde gebieden in de Grand Canyon die niet toegankelijk zijn voor een backcountry-camping.
 • Het is verboden om hout te verzamelen in de Grand Canyon. Als je hout wilt gebruiken voor je kampvuur, moet je het meenemen.
 • Als je in een backcountry-camping wilt overnachten, moet je deze minimaal 200 meter van een andere camping opzetten.
 • De meeste backcountry-campingsites in de Grand Canyon zijn gereserveerd voor tenten. Er zijn echter een aantal sites die huisvesting bieden voor kleine groepen van maximaal 8 personen.
 • Backcountry-campingsites in de Grand Canyon zijn gewoon de basis. Er is geen elektriciteit of andere voorzieningen. Er is wel een picknicktafel en een vuurring aanwezig.

Leven er dieren in de Grand Canyon?

Er zijn verschillende diersoorten te vinden in de Grand Canyon, waaronder kangoeroes, elanden, herten, coyotes, bizons, zwijnen, wolven, katten, konijnen, bevers, vossen, eekhoorns, otters, wasberen, beren, elzen, hazen, koeien, paarden, kalkoenen, kippen, kalkoengeelkoppen en eenden. De meeste van deze dieren zijn inheems in Noord-Amerika, maar er zijn ook enkele uitheemse soorten, zoals de kangoeroe, die inheems is in Australië.

Meer dan 250 diersoorten

In het Grand Canyon National Park wonen vele soorten dieren, van kleine insecten tot grote dieren. Er zijn meer dan 250 soorten dieren gevonden in het park, waaronder zoogdieren, reptielen, amfibieën en vogels. Sommige dieren, zoals de Amerikaanse zeearend, zijn zeldzaam, terwijl andere, zoals de bizon, eens talrijk waren in het gebied, maar er nu niet meer te zien zijn in het wild. De dieren in het park zijn afhankelijk van elkaar en van hun omgeving voor voedsel, onderdak en bescherming.

Welke roofvogels leven er in de Grand Canyon?

Er zijn verschillende soorten roofvogels die in de Grand Canyon leven, waaronder de beroemde Amerikaanse adelaar. Andere soorten roofvogels die in de Grand Canyon voorkomen, zijn de steppekiekendief, de condor en verschillende soorten valken. Het gebied is dan ook een paradijs voor vogelaars, want er komen zeer veel verschillende soorten vogels voor, waaronder vele gigantische en prachtige roofvogels.

De bescherming van roofvogels in de Grand Canyon

Alle roofvogels in de Grand Canyon zijn beschermd door de Amerikaanse wet, omdat ze bedreigd worden door uitsterven. Er wordt hard gewerkt om het aantal roofvogels in het gebied te vergroten, door het plaatsen van nestkasten en het voeren van de vogels. Dit is echter niet de enige manier waarop de overheid deze bedreigde diersoorten helpt. Elk jaar worden er ook beschermingsmaatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat er niet nog meer roofvogels verloren gaan.

Een geologische rijkdom

De Grand Canyon is een wereldberoemd natuurgebied dat bekendstaat om zijn schoonheid en geologische rijkdom. Het is een populaire toeristische bestemming, en veel mensen komen hier om de indrukwekkende rotsformaties en de uitzichten te bewonderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *