Praktische tips om veilig alleen op reis te gaan deze zomer

Jaarlijks zijn er tal van mensen die ervoor kiezen even alleen op reis te gaan. Dit kan een reis voor een korte periode zijn, maar ook een aantal maanden of zelfs een jaar zien we met enige regelmaat voorbij komen. Waar de één het ontzettend spannend vindt, is het voor de ander echt iets om naar uit te kijken. Ondanks dat het misschien in het begin ietwat spannend lijkt, is dit absoluut niet het geval. Er zijn simpelweg een aantal praktische tips die jou hierbij kunnen helpen. Welke dag zijn, vertellen we je hier.

ALLEEN REIZENProbeer eerste een korte trip alleen

Veel mensen denken een reis van meerdere maanden prima aan te kunnen. Nu gaat dit bij een deel van de mensen die alleen op reis gaan vaak ook wel goed, maar het is verstandig om beginnen met een weekendje of een weekje alleen weg. Dan weet je direct hoe jij hier zelf op reageert en kun je voor jezelf alsnog bepalen of het verstandig is om wel of niet op reis te gaan voor een langere periode.

Als het niet goed gaat die eerste keer moet je niet per se opgeven. Bereid je beter voor en probeer opnieuw tot je je echt op je gemak voelt als solo-reiziger.

Als je uiteindelijk ontdekt dat het niks voor jou is is dat natuurlijk ook ok – niet iedereen is de koning van de solo-trips! Reisbloggers Frank en Lies bijvoorbeeld geven eerlijk toe dat ze het meermaals probeerden, maar uiteindelijk toch gewoon met twee blijven reizen omdat het beter werkt voor hen.

Voldoende geld

Niets is zo vervelend als dat je in een ver land zit en je geld is op. Wanneer je met meerdere mensen bent, heb je uiteraard de mogelijkheid om een keer op iemand anders terug te vallen. Wanneer je alleen bent, dan is dit natuurlijk niet mogelijk. Het is niet alleen praktisch, maar geeft je ook een hoop rust. Je zit er namelijk niet op te wachten, dat je moet kiezen tussen een slaapplek of iets te eten die dag. Daarnaast is het ook belangrijk dat je wat extra geld achter de hand hebt voor bijvoorbeeld een noodgeval of gewoon een leuk uitje.

alleen reizen voldoende geld

Geen waardevolle spullen meenemen

Wanneer je op reis gaat, is het af te raden dure spullen mee te nemen. Vooral wanneer je naar wat armere landen gaat, is het niet verstandig een dure laptop of tablet mee te nemen. Deze kun je er overigens vaak ook niet eens gebruiken omdat er geen internetverbinding aanwezig is. Een telefoon is uiteraard wel aan te raden.

Belangrijke documenten kopiëren

Het kan natuurlijk altijd een keer voorkomen dat je wat belangrijke documenten verliest of even niet bij de hand hebt. Het is dan handig om op je telefoon wat screenshots te hebben van bijvoorbeeld bepaalde instanties, zodat je snel kunt schakelen indien nodig.

Tot slot

Wanneer je op reis gaat, dan kan dit best zorgen voor de nodige spanning. Toch is het een stuk fijner wanneer je zeker weet dat je goed voorbereid bent. Zorg er daarom ook voor, dat vooral wanneer het je eerste keer is, je eens rondvraagt aan mensen die dit eerder hebben gedaan of ze nog tips voor je hebben. Ondanks het feit dat je vaak een hele hoop zelf wel denkt te weten en te kunnen, blijft het altijd ontzettend spannend. Je kunt namelijk niet altijd alles vooraf regisseren en soms kunnen er dingen zijn die je simpelweg vooraf niet had kunnen voorzien. Dan is het natuurlijk wel zo fijn dat er iemand is die je hierin tips en handvatten kan geven, zodat je je geen zorgen hoeft te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *