Drie planten die je luchtkwaliteit in huis verbeteren

Planten in huis is altijd goed! Het zijn niet alleen prachtige, decoratieve items in je interieur. Ze filteren namelijk schadelijke stoffen uit de lucht en voorzien de ruimte van gezonde lucht. Planten zijn dus steeds belangrijker geworden voor ons leefmilieu. Natuurlijk is het ook zo hoe meer planten in je huis hebt staan, hoe beter. Tegenwoordig heb je niet meer alleen een plant in je woonkamer staan, maar zie je ze ook steeds vaker terug in de slaapkamer, op je werkplek of zelfs in de badkamer. Doordat onze huizen steeds meer beter zijn geïsoleerd, krijgen we ook steeds vaker te maken met een droge lucht en te weinig zuurstof. Om ervoor te zorgen dat er toch genoeg zuurstof in je ruimte is kan je gebruik maken van de natuurlijke luchtverfrisser; een kamerplant.

Er zijn een aantal kamerplanten die zorgen voor een goede lucht in je leefomgeving, maar welke planten zijn nu de beste? Planten met een groot bladoppervlak zorgen voor een goede luchtzuivering omdat ze voorzien zijn van veel huidmondjes. Onderstaande drie planten worden dan ook vaak gezien als een goed luchtzuiverende plant – hier bij Mandje Bloemen vind je nog wat leuke tips.

1.       Lepelplant (Spathiphyllum)

De Lepelplant is een fantastische luchtzuiverende plant die ook nog eens voorzien van mooie, witte bloemen. De plant zet CO2 om in zuurstof en helpt mee om de luchtvochtigheid op peil te houden. De Lepelplant is een plant die makkelijk te onderhouden is en heeft maar minimaal één keer per week een scheutje water nodig. De plant is ook gek op warmte, maar houdt er niet van om in de felle zon te staan. De plant heeft zijn Nederlandse naam te danken aan de witte bloemen die er door groeien, deze lijken namelijk op lepeltjes. Deze plant is dus echt een kei in het zuiveren van lucht.

https://www.youtube.com/watch?v=S8mfHPuP8AQ

2.       Krulvaren (Nephrolepis)

Een varen straalt veel rust en gezondheid uit en zorgen bovendien ook voor een schone lucht. De krulvaren zorgt er ook goed voor om het vochtig te houden in de ruimte, zo blijft de luchtvochtigheid ook goed op peil. De plant moet op een lichte plek in de ruimte staan maar mag ook niet direct in de zon staan. Het is van belang dat de plant regelmatig water krijgt, en enige speciale plantenvoeding is ook van belang. De krulvaren is er ook gek op, dat zijn bladeren worden nat gespoten met een plantenspuit. Let er wel op dat het water niet te koud is!

3.       Blauwvaren (Phlebodium)

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn de bladeren van deze plant voorzien van een mooie blauw-/grijze gloed. Ze zijn voorzien van een mooie kleur, maar hebben ook vrolijke gekronkelde bladeren. Deze plant is dus ook direct een mooie sfeermaker in je interieur en geeft een warme sfeer. De plant helpt goed om de lucht te zuiveren in de ruimte. Verzorg de plant goed en geef hem voldoende water, zodat deze niet uitdroogt. Deze plant staat graag in de schaduw en niet in het directe zonlicht achter de ramen. Let er bij deze varen ook op dat het water wat je geeft niet veel te koud is. Wanneer dit gebeurd zul je zien dat de bladeren ook langzaam bruin kleurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *