Drie tips bij het kiezen van een nieuwe printer voor bij je thuis

Ben jij op zoek naar een nieuwe printer voor bij je thuis, dan kan dit verschillende redenen hebben. Het kan natuurlijk zijn dat je oude printer het heeft begeven of misschien heb je nog wel helemaal geen printer. Wanneer dit laatste het geval is, kan het een beste uitdaging zijn om er één te vinden die geschikt is voor waar jij een printer voor nodig hebt. Omdat we ons kunnen voorstellen dat het vooral wanneer het om je eerste printer gaat lastig kan zijn om te bepalen voor welk type je moet kiezen, hebben we een aantal tips voor je die het kiezen van een nieuwe printer een stuk gemakkelijker maken.

Welke eisen stel je?

Het belangrijkste om te weten is natuurlijk welke eisen jij stelt aan een printer. Wat moet een printer voor jou per se kunnen? Doordat het aanbod natuurlijk gigantisch is, is de eerste stap vaak om te bepalen hoeveel prints jij ongeveer wilt maken, maar ook of je foto’s af wilt drukken of alleen tekst. Moet je printer ook kunnen scannen, dan zal je logischerwijs in een wat hoger prijssegment terechtkomen. Zoals je ziet, zijn er tal van verschillende mogelijkheden, die uiteindelijk bepalen wat de kosten zullen zijn voor je uiteindelijke printer.

Ben je een Apple gebruiker? Check dan zeker of de printer die je gaat kiezen Airprint ondersteund. Kortom: jouw eisen zullen bepalen welke printer voor jou de beste keuze is.

Printer voor bij je thuisVergelijken

Met de komst van het internet, heb je natuurlijk het perfecte medium om verschillende aanbieders met elkaar te kunnen vergelijken. Schroom dus ook niet om dit ook daadwerkelijk te doen. Het kan namelijk heel goed zijn, dat een bepaalde printer elders een stuk voordeliger is. Wel is het goed ook naar de aanvullende voorwaarden te kijken. Het komt namelijk veelvuldig voor, dat de voordeligste vaak een aantal andere voorwaarden heeft dan een duurdere variant.

Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld een gevulde inktcartridge of toner. Vaak ontvang je bij een wat duurdere aanbieder ook inkt. Dit is handig, zodat je niet ook direct extra geld hoeft uit te geven om ook daadwerkelijk te kunnen printen.

Inktjet of laserprinter?

De volgende stap in je uiteindelijke keuze is de keuze voor een inkjet of laserprinter. Wanneer je enkel een keer iets print, dan volstaat de inkjetprinter. Deze zijn namelijk in verhouding een stuk voordeliger en hiermee kun je ook in kleur printen, scannen en ook kopietjes maken. De prijs per afdruk ligt in verhouding wel een stuk hoger, maar doordat de prijs in aanschaf en ook het aantal prints stukken lager ligt, is dit te verwaarlozen en zal je zelfs onderaan de streep voordeliger uitzijn.

Tot slot

Met deze tips kom je al een heel eind en is de kans vrij groot dat jij een geschikte printer weet te vinden. Blijkt toch dat het lastig is om er één te kunnen vinden die bij je past, dan is het verstandig een medewerker te raadplegen. Uiteraard wel verstandig niet naar één winkel toe te gaan, maar de verhalen van verschillende winkels aan te horen en op basis van die informatie je uiteindelijke keuze te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *