Vijf gouden tips om geld te besparen op je entertainment budget

Het leven is al duur genoeg wordt er vaak gezegd. Toch kun je het zelf zo gek maken als dat je zelf wilt. We willen immers allemaal uit eten, in de nieuwste kleren lopen en bovenal onszelf voorzien van allerlei gemakken. Het is dus niet zo gek dat we onszelf iedere maand weer afvragen waar al ons geld toch is gebleven. Toch zijn er verschillende manieren waardoor jij gewoon kunt blijven doen wat je leuk vindt, alleen dan voor een stuk minder geld. Om je hierin een handje te helpen, hebben we een 5-tal gouden tips voor je, zodat jij geld kunt besparen op je entertainment budget!

Netflix

Het is misschien niet direct de grootste besparing die er bestaat, maar het kan er wel voor zorgen dat je er zelfs nog wat geld aan overhoudt. Een Netflix abonnement kun je namelijk delen met vier verschillende mensen. Wanneer je ervoor zorgt dat iedereen waarmee jij samen doet jouw 5 euro per maand betaalt. Kun jij gratis kijken en kijkt de rest een stuk voordeliger. Dit kan je maandelijk toch al snel 15 euro schelen, wat je vervolgens kunt gebruiken voor een drankje op het terras.

Kortingsbonnen

In Amerika is dit een ware hype, toch maken we er in ons eigen land veel te weinig gebruik van. Wie namelijk een willekeurige reclamefolder openslaat, ziet vaak tal van verschillende bonnen waarmee jij bijvoorbeeld een gratis paar sokken krijgt bij aanschaf van nieuwe schoenen of in de supermarkt een extraatje krijgt bij je boodschappen. Dit zijn kleine dingen die onderaan de streep bij elkaar opgeteld kunnen zorgen voor een flinke besparing.

gezellig avondje thuisKies voor een avondje thuis

Vind jij het leuk om regelmatig met vrienden een hapje te gaan eten, dan kun je dit natuurlijk ook gewoon prima thuis doen! Het grote voordeel van het organiseren van een gezellige avond thuis, is dat het vaak niet alleen veel gezelliger is, maar het ook stukken voordeliger is. Zo kun je ervoor kiezen om de kosten te delen, maar kun je ook om de week bij iemand anders afspreken. Je zult namelijk zien, dat wanneer jij iedere maand 2 keer minder buiten de deur eet, je dit al snel enkele honderden euro’s per jaar kan besparen. Zelfs een avondje naar de bioscoop kan je vervangen door een filmavond thuis – snel €50 bespaard met die dure snacks!

Spaarpunten

Voor wie regelmatig in de supermarkt komt, heeft vast wel eens gezien dat je hier letterlijk voor alles kunt sparen. Voor een messenset, maar ook een dagje weg. Hoe leuk is het, dat wanneer jij toch wekelijks bij dezelfde supermarkt komt, je tevens ‘gratis’ kunt sparen voor een dagje weg met je gezin naar bijvoorbeeld een dierentuin of pretpark!

Maak een budget

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar toch zien we ontzettend vaak dat mensen een dagje weggaan en voor zichzelf geen budget bepalen. Ontzettend zonde, want zo moeilijk is het namelijk niet! Wanneer je bijvoorbeeld uit eten gaat, is het goed om eens na te denken om in plaats van een dessert alleen een kop koffie te nemen. Die kan je al snel 10 tot 15 euro per keer schelen. Je zult zien, dat wanneer jij een budget bepaald voor iedere uitgave die je wilt doen, het allemaal een stuk gemakkelijker wordt voor jezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *