Een leuk idee voor een cadeau: maak zelf een waardebon!

Heb je binnenkort een leuk cadeautje nodig omdat er iemand jarig is of omdat er iets anders te vieren valt? Vind je het lastig om een leuk cadeautje te bedenken en vind je geld in een envelop maar wat saai en niet origineel? Hoe leuk is het dan om zelf een waardebon te maken. Een cadeaubon is natuurlijk net wat leuker geven dan gewoon geld. Het is een stuk persoonlijker, want je hebt er natuurlijk wel tijd ingestoken en je geeft iets origineels. Ben je door alle drukte vergeten een cadeautje te halen, dan is een waardebon natuurlijk ook de perfecte oplossing!

Vind je het nu lastig om een cadeaubon te maken of weet je niet waar je moet beginnen? Je kunt natuurlijk op veel manieren een waardebon maken. Houdt je het liever simpel en makkelijk, maak dan een leuke waardebon op de computer. Je kan er ook voor kiezen om al je creativiteit de vrije loop te laten gaan en een waardebon te maken met papier-/ karton en te decoreren met stiften en stickers etc..

Zelf een waardebon maken met de computer

Je kunt tegenwoordig heel veel verschillende programma’s hiervoor gebruiken. Als je even op internet zoekt, zul je zien dat er heel wat programma’s naar voren komen. Op je computer zelf staan ook een aantal app’s die je kan gebruiken voor het maken van waardebon. Je kunt gebruik maken van diverse sjablonen waardoor je zelf heel makkelijk een waardebon creëert. Je hoeft de waardebon alleen nog maar op te slaan en uit te printen op mooi, stevig papier. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om photoshop te gebruiken, dit is echter vaak wel lastig te gebruiken als je hier geen ervaring mee hebt.

waardebon gevenZelf een waardebon maken van papier

Natuurlijk hoef je een waardebon niet perse via de computer te maken. Je kan er ook voor kiezen om zelf een waardebon te maken van stevig papier. Heel origineel, je steekt er veel tijd in en je kan van alles toepassen in het thema van het cadeau of van de persoon. Online vind je veel originele manieren die je kan gebruiken, maar je kan er ook voor kiezen om je creatieve brein te gebruiken. Bedenk zelf een leuk ontwerp en ga aan de slag met papier, stiften, stickers en andere knutsel hulpmiddelen. Je kan dit natuurlijk ook simpel houden. Gebruik een stuk stevig, gekleurd karton en plak hierop een leuke foto of afbeelding. Je kan er eventueel zelf nog wat bijschrijven met mooie stiften. Meer tips kan je in deze blogpost terugvinden!

Waardebonnen in een pot

Hoe leuk is dit om te geven. Versier een lege (wek)pot en vul deze met een aantal zelfgemaakt waardebonnen. Dit is ook een leuk alternatief voor bijvoorbeeld vader-/ moederdag. Zorg ervoor dat je leuk, kleurrijk papier hebt en knip deze in kleine kaartjes. Schreef op het geknipte papier waar de waardebon voor is. Bijvoorbeeld; samen een middag picknicken. De ontvanger kan zo elke keer een waardebon uit de pot pakken en blijft het iedere keer weer een verrassing voor de ontvanger wat er nu weer op zal staan. Je kan er natuurlijk voor kiezen om er dure dingen op te zetten, maar je kan er ook dingen opzetten die wat minder duur zijn of zelfs gratis. Je kan echt van alles bedenken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *